Alt det praktiske

Alt det praktiske
 • Badeudflugter
 • Forsikring

  En del forældre tror, at deres barn er dækket af kommunens forsikring, hvis barnet kommer ud for en ulykke, mens det er i kommunens varetægt. Sådan har det været tidligere, men den ordning gælder ikke længere.

  Hvis barnet kommer ud for en ulykke, kan der kun ydes erstatning, hvis barnet er dækket af en privat ulykkesforsikring. Det er derfor vigtigt, at man som forælder selv sikrer sig, at ens barn er dækket.

  Tjek din ulykkesforsikring

  Mange børn er automatisk omfattet af forældrenes ulykkesforsikring, indtil de fylder to år. Derefter skal de typisk have deres egen dækning enten på forældrenes forsikring eller på en selvstændig børneulykkesforsikring.

  Slagelse Kommune opfordrer alle forældre til at tjekke deres børns forsikringsforhold – før skaden sker.

  Det kan blive dyrt senere

  En typisk forsikringssag handler om tandskader i forbindelse med fald eller sammenstød. Her står den offentlige skoletandpleje for den nødvendige behandling uden udgifter for forældrene, så længe barnet er under 18 år.

  - Problemet er, at der ofte er tale om midlertidig behandling ved Skoletandplejen, da den endelige behandling først kan ske, når barnet er fuldt udvokset. Til den tid er barnet ikke længere dækket af den offentlige tandpleje, og så skal man selv betale, hvis man ikke var forsikret, dengang skaden skete, forklarer Linda Grødahl Petersen.

  Reglerne for kommunernes ulykkesforsikringer blev ændret i 2011 som en konsekvens af en afgørelse fra Økonomi- og Indenrigsministeriet.

 • Fødselsdage

  Vi vil meget gerne være med til at fejre børnenes fødselsdag.

  Dette kan foregå i børnehaven eller hjemme hos jer. Dog har vi mange børn der skal fejres, så vi har i personalegruppen en aftale om et hjemmebesøg pr. barn.

  Her fraviger vi vores kostpolitik, det er op til den enkelte at bestemme hvad der skal deles ud. Ved privat afholdelse af fødselsdage kan der uddeles fødselsdagskort i børnehaven, såfremt hele gruppen eller alle drenge eller piger skal inviteres med, ellers må man sende invitationerne privat.  

 • God dag og farvel

  Henvend jer altid til personalet når I kommer og går.

  Kun på den måde kan vi vide, hvilke børn der er mødt ind i børnehaven.

  Først når barnet er afleveret, overtager vi ansvaret. Det er lige så vigtig at sige farvel, når barnet bliver hentet.

  Bliver barnet hentet af andre end de sædvanlige personer, skal personalet altid vide besked.  

 • Holde fri

  Vi beder forældrene meddele, hvis barnet holder fri en dag eller i en periode.

  I ferieperioder så som sommerferie, efterårsferie og vinterferie, bliver der hængt sedler op på stuernes opslagstavler, hvor I kan afkrydse, hvornår I holder ferie.

  Dette system er for at tilgodese jeres børn bedst mulig, da personalet også i disse perioder holder ferie.

 • Legetøj
 • Lukkedage

  I løbet af året vil der være faste lukkedage, disse vil blive udmeldt i december måned.

  Vi følger Slagelse Kommunes lukkedage.

  På lukkedagene vil der være "nødåbent" i et antal institutioner geografisk fordelt i kommunen. Disse institutioner udpeges fra centralt hold, og der udsendes brev om pasningsbehov på lukkedage til alle forældre i Slagelse Kommune.

  Har du behov for pasning af dit barn mellem jul og nytår, bedes du udfylde et skema og aflevere det i institutionen.

  Dit barn vil blive tilbudt pasning i en af kommunens institutioner. Du kan ikke regne med, at det netop er "din" institution, der har åbent mellem jul og nytår.

  Du vil senest 8 dage før få oplyst navn, adresse og telefonnummer på den institution dit barn vil få tilbudt pasning i.

   

 • Mad- og måltidspolitik

  Se vores video om mad- og måltidspolitik.

 • Madkassen

  Madkassen lægges i køleskabet.

  De fleste børn synes det er spændende, at de skal have madkasse med i børnehave.

  Det der ikke bliver spist i løbet af dagen eller til frokost bliver lagt i madkassen. På den måde kan I følge med i hvad børnene har spist.

 • Medicin
  Personalet kan ikke pålægges at give eller opbevare medicin. Undtaget er dog i tilfælde af livsvigtig art eller kroniske lidelse og altid i samråd med barnets læge.
   
  Personalet skal altid have en skriftlig vejledning fra lægen om hvordan medicinen skal gives. Disse regler er i overensstemmelse med sundhedsstyrelsens vejledning.
 • Sygdom

  Hvis barnet bliver sygt derhjemme, skal børnehaven underrettes om fravær.

  Syge børn modtages ikke i børnehaven. I tilfælde af smitsomme sygdomme skal børnehaven hurtigst muligt have besked. Vi kan således få skrevet om smittefaren på tavlerne, så alle der kommer i børnehaven kan blive underrettet.

  Hvis barnet bliver sygt i børnehaven, vil vi kontakte jer hurtigst muligt, så barnet kan komme hjem og få den ro og omsorg det har brug for.

  Forældre kan ofte have pasningsproblemer i forbindelse med sygdom. Men det er vigtigt at barnet bliver hjemme, til det er raskt. Smitten fra barn til barn kan let overføres i børnenes tætte miljø, og derved får andre familier de samme problemer. Når barnet er raskt nok til at følge dagligdagen, såvel ude som inde, kan det komme i børnehaven igen.

 • Tøj

  Medbringes hver dag  

  • Hjemmesko (dette er ikke et krav, da vi har varme i gulvet)
  • Regntøj/gummistøvler (det er sjovt at være ude uanset vejr)
  • Skiftetøj passende til årstiden

  Tøj i forhold til årstiden

  Husk der skal navn i tøjet. Det gælder især overtøj, støvler, huer og vanter samt regntøj og hjemmesko. Vi opfordrer alle til at have en fleecetrøje til at ligge i barnets kasse i garderoben, da den er god til alle årstider. Børnenes tøj skal kunne tåle at komme i tørreskabet. Det er ikke tilladt at have anoraksnore da børnene kan hænge fast på legepladsen, af samme årsag fraråder vi halstørklæder.

  Vinter

  Flyverdragt, varme vanter og hue / evt. elefanthue, et par varme støvler og termostøvler.

  Sommer

  Gerne noget let med lange ærmer, for at beskytte mod solen.  

  Garderobe

  Det er jer forældre der har ansvaret for at børnenes ting er på deres pladser hver dag når I forlader børnehaven (husk derfor også at kigge efter i tørreskabet). Garderoben skal tømmes hver fredag af hensyn til rengøringen. Husk også at se efter angående glemt tøj.  

Siden er sidst opdateret 1. oktober 2020